L’Alqueria de la Comtessa celebra els Sants de la Pedra i el desé aniversari dels Moros i Cristians
4/09/2018

Esta setmana, l’Alqueria de la Comtessa s’acomiada de l’estiu amb l’inici de les festes en honor als Sants de la Pedra, així com la festivitat dels Moros i Cristians, que commemoren enguany el seu desé aniversari. 

 

Des d’este dijous, i fins diumenge, es duran a terme diferents actes i activitats per a tots els públics, com el tradicional taller de fanalets amb melons, que es realitzarà al parc del camp de futbol, dijous 6 de setembre a les 18.30 hores.

 

Divendres, 7 de setembre, a les 20.30 hores, arribarà el moment del parlament, que serà el punt de partida de la festivitat dels Sants de la Pedra i dels Moros i Cristians, i del qual s’encarregarà l’Associació de Moros i Cristians de l’Alqueria de la Comtessa. Tot seguit, des de la Plaça Major començarà la cercavila de fanalets, que desfilaran amb la colla de Dolçaines i Tabals de l’Alqueria de la Comtessa i amb la geganta Beatriu d’Urrea. A partir de les 22.00 hores, el tradicional sopar de putxero, a càrrec de l’Associació de Moros i Cristians, i després “discomòbil” al pavelló multiús, a càrrec de l’Associació de la Divina Aurora.

 

Dissabte, 8 de setembre, tindrà lloc l’entrada de bandes. A continuació, a les 19.30 hores, se celebrarà l’entrada mora i cristiana, amb el seu corresponent recorregut pels carrers del municipi. La jornada acabarà amb sopar i festa al pàrquing del camp de futbol, organitzat per l’Ajuntament.

 

Finalment, diumenge, 9 de setembre, la romeria i la missa en honor als sants clausuraran la setmana festiva. A les 9.30 hores, la romeria farà el seu tradicional recorregut fins a l’ermita dels Sants de la Pedra, processó en la qual també participaran la colla de Dolçaines i Tabals, l’Associació de Campaners i la geganta Beatriu d’Urrea. I, a les 10.00 hores començarà la missa en honor als sants Abdó i Senén.

 

Coneguts popularment com els “santets” de la Pedra, Abdó i Senén representen el patronatge de molts agricultors del territori valencià. Hi ha una dita agrícola valenciana que diu: “reseu al Sants de la Pedra, tingueu-los contents en tot, que la collita està en l’aire i, si pedrega, ens fot”.

 

Ana López, regidora de Cultura i Festes de l’Alqueria de la Comtessa, afirma que “tant la festivitat dels Sants de la Pedra, com la dels Moros i Cristians, formen part de les tradicions del nostre poble, costums que hem de mantindre vius i passar generació rere generació”. A més, convida a “tots els veïns i veïnes dels pobles de la comarca a sumar-se a estes dos festes”.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30